introduktion til materialet

1) Du indleder forløbet ved at afspille lydfilen til højre 'Frisind, frihed og kønsligestilling' (varer 2 minutter). Lydfilen handler om, at vi i Danmark har værdier om frisind, frihed og kønsligestilling, og hvordan nogle af værdierne kommer til udtryk i lovgivningen i form af rettigheder.

2) Herefter gennemgår du dogmeregler for tolerance og frisind (herunder), som har fokus på at møde andre på en nysgerrig, spørgende og ikke fordømmende måde. Du kan evt. downloade dogmereglerne, printe dem ud og hænge dem op i klassen. 

3) Når du har gennemgået 'Dogmeregler for tolerance og frisind' med eleverne, går du videre og arbejder med en eller flere af de tre cases om børn, der føler sig anderledes. 

Gå til cases >

lydfil om frihed,
frisind og ligestilling

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00

dogmeregler for tolerance og frisind

  • Jeg dømmer ikke andre på forhånd. Jeg ved ikke altid, hvad andre tænker eller hvorfor de gør, som de gør. Hvis der er noget, jeg undrer mig over eller ikke forstår, er jeg åben, nysgerrig og spørgende.

 

  • Andre har ret til at mene noget andet end mig. Og jeg har ret til at mene noget andet end dem. At vi giver hinanden plads til at mene forskellige ting, giver os allesammen frihed til at mene, det vi mener.

 

  • Andre har ret til at leve deres liv på en anden måde end mig. Og jeg har ret til at leve mit liv på en anden måde end dem. At vi giver hinanden plads til at leve på forskellige måder, giver os allesammen frihed til at gå efter det liv, vi selv har lyst til at leve.